lisboaLisboa er en fasinerende, innholdsrik by.

Lisboa er en fasinerende, innholdsrik by. Den er også kjent som “byen på de syv høyder”, så vær forberedt på endel oppover og nedover trasking. Byen har priviligerte naturforhold 10 km. fra elven Tejo`s munning. Ved Lisboa utvider elven seg til en innlands-sjø, Mar de Palha. Havet er like ved, Estoril og Cascais bare en halv times togreise unna.

Castelo og Alfama kvarterene, Belém og Baixa er bare noen av stedene som reflekterer Lisboas gamle historie.

Å være godt forberedt, det er ikke så kjekt å blafre med karter på gata når en besøker nye steder. Et vellykket opphold avhenger av en smule forberedelse. Vårt råd er å kjøpe et godt kart og studere det hjemme. Gjør deg kjent med hovedgatene, sentrale steder, og selvsagt hvor du skal bo. Husk at kartet ikke viser alle høydene i Lisboa.

Velg deg også ut på forhånd noe av det du vil se. I en by som Lisboa, hvor det er så mange steder som fortjener et besøk, vil det spare deg for mye bortkastet tid (og energi) på leting.

Byen Lisboa er en av Europas eldste hovedsteder. Slottet, Castelo de São Jorge, dateres tilbake til det 5te århundre.

Den totale katastrofen ved det store jordskjelvet i 1755 som ble etterfulgt av ødeleggende branner tok så mange som 30.000 liv og etterlot det meste av byen i ruiner.

Marquês de Pombal, minister hos Kong D. José I, bygget opp igjen sentrum til mer eller mindre hva vi kan se idag. Dette vel planlagte gatemønsteret gjør sentrumskvarteret enkelt å finne fram i.

Den beste utsikten over byen er fra Castelo de São Jorge i å ta inn. Disse få sidene kan bare være en smak av en høyst inntagende by å bli kjent med.

Bli bedre kjent med Lisboa